top of page

Andagt og Lucia

22-11-2021 Folkevandring til Meden kirkeruin i Norsminde
Søndag d. 21. november havde foreningen Krydsfelt-Norsminde arrangeret julehygge med et lille Luciaoptog og en juleandagt, som endte med at blive et større tilløbsstykke med knap 70 deltagere. Kurt Møller, formand for Krydsfelt-Norsminde, havde engageret Marianne Hedensted Kinch fra Kystpastoratet til at stå for for den kirkelige handling.
Selvom der ikke står noget tilbage af den oprindelige kirke, hindrede det ikke Marianne i at sætte liv i den gamle kirkeruin sammen med alle de fremmødte - med andagt og evangelium kombineret med nogle af julens bedste salmer, hjulpet godt på vej med både forsanger og trompetist.Efter andagten gik alle i samlet flok over under tag, hvor Krydsfelt-Norsminde stod klar med saft, gløgg og æbleskiver efterfulgt af endnu et par julesange og hygge.
Kurt Møller og den øvrige bestyrelse er helt overvældet over det store fremmøde og opbakning og tror, at det sikkert bliver en årlig tilbagevendende tradition. Derudover påtænker foreningen i samarbejde med Kystpastoratet også en Høstgudstjeneste i august måned ved kirkeruinen.


Lidt historie: Meden/Kysing kirke har ligget i Norsminde (overfor kroen) siden slutningen af 1200-tallet. Det er ikke meget der står tilbage, Kirken gik i forfald i 1700-tallet, men Kirkeruinen blev reddet fra total nedbrydelse i 1875 af den daværende kroejer. For at forhindre yderligere tyveri af sten omdannede man ruinen til et mindesmærke for krigen i 1864 ved hjælp af en buste af Kong Frederik d. 7. Ruinen har været officielt fredet siden 1981 og ejes i dag af Nationalmuseet.
bottom of page